Ravan trbuh uz minimalan napor

Ljeto nam se približava, a to znači samo jedno - krajnje je vrijeme da se dovedemo u formu ako želimo izgledati fit i zategnuto na plaži te se osjećati ugodno u kupaćem kostimu. Aktivacija tijela najbolja je opcija za to, no, ako vam je tjelovježba prenaporna i niste osobit ljubitelj strogih dijeta, sljedeći savjeti pomoći će vam da vaš trbuh bude ravan, a da se vi pritom ne morate pretjerano oznojiti.  

Prehrana bez rafiniranih ugljikohidrata

Rafinirani ugljikohidrati dokazano su najveći neprijatelji kada je riječ o gomilanju centimetara i masnih naslaga. Upravo zbog njih naše tijelo ne troši uskladištene masnoće, nego se radije “hrani” šećerom koji unosimo konzumacijom proizvoda bogatih takvom vrstom ugljikohidrata. Zato idući put kada bude kupovali namirnice, provjerite koliki je postotak šećera u njima pa birajte one s manjim postotkom.

Od velike je važnosti znati što točno unosimo u svoj organizam.

Ne posežite uvijek za niskokaloričnim proizvodima

U posljednje vrijeme na tržištu je zavladao trend niskokaloričnih proizvoda, ali nisu svi ti proizvodi doista i najzdravija opcija. Svakako provjerite što piše na deklaraciji kod voćnih jogurta, aromatiziranih voda i mliječnih namaza jer nerijetko su prepuni šećera. Kako biste smanjili nadutost ili zastoj probave uzrokovane lošom prehranom, mogu biti korisni i dodatci prehrani koji sadrže probavne enzime i dobre bakterije koje možete uzeti u ljekarni.

Kretanje je imperativ

Ljudsko tijelo dizajnirano je za kretanje, stoga ne čudi što je za zdrav i lijep izgled upravo kretanje ključno. Ako niste ljubitelji aktivnog vježbanja, hodanje je dovoljna aktivnost da se naš organizam pokrene. Naravno, potrebno je mnogo hodati kako bi se dogodio željen učinak ravnog trbuha. Stoga, idući put kad pođete na posao ili u trgovinu, razmislite prije nego što sjednete u automobil.

Kvalitetan san

Bez dovoljno sati sna naše tijelo teško podnosi sve napore koji ga čekaju tijekom dugog dana. Osim toga, ako priuštite sebi minimalno osam sati sna, bit ćete puni energije i tada se dugo hodanje neće činiti kao problem. Kada smo naspavani, i naše će tijelo tražiti manje nezdrave hrane, a trbuh će dugoročno poprimiti željeni oblik.

Povezani sadržaj

Kako bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.